top of page

Expositie: Freek De GraafWe zijn verheugd u uit te nodigen voor de veelbelovende start van onze nieuwste expositie aanstaande zaterdag. Deze keer brengen we u het talent van de buitengewone kunstenaar Freek De Graaf, ook tonen we de laatste nieuwe collectie van Florian Eymann.


De expositie vindt plaats in onze Gallery in Eindhoven, Kleine Berg 42.


We hopen van harte dat u deze bijzondere gelegenheid met ons wilt delen. Voel u vrij om vrienden en kunstliefhebbers uit te nodigen om samen met u te genieten van deze unieke ervaring.


 

Freek De Graaf


"Het raam met daar de spinster die dromen, de horizonten, spint. Ze maakt me nieuwsgierig. De kunstenaar weet dit beeld als zodanig te pakken, door juist te kiezen voor een silhouet, dat het mij op mijn beurt, vervoert naar andere lagen van mijn verbeelding. Symboliseert zij zijn muze?


De werken van deze kunstenaar zijn doordrongen van mystiek, symboliek: het onbenoembare achter het benoembare. Het bijna sprookjesachtige prikkelt de verbeelding waardoor je blijft kijken en geraakt wordt. In een aantal van De Graaf’s werken komt deze muze terug. Dat zij een prominente rol speelt in zijn leven is mijns inziens duidelijk. Door haar gezicht niet te belichten op het doek, schermt hij haar af. De invloeden van Klimt, Munch en Van Gogh zijn zeker aanwezig, toch gaat de kunstenaar in geheel eigen stijl hier mee om.”

Interviewer, Ine ClementOver de kunstenaar: Freek De Graaf (1983), componist en beeldend kunstenaar.

“Ik ben geboren in Helmond en woon en werk in Eindhoven. Door het lot heb ik mijn talent en affiniteit met de schilderkunst mogen ontwikkelen. Ik werd hierbij ondersteund door een gerenommeerd kunstenares, namelijk Leonie Marechal. Uiteindelijk ben ik een autodidact. Wat mij fascineert ontrafel ik. Dit bracht mij tot pointillisme. Ik streef naar ambacht. Binnen het componeren heb ik altijd wars en stug met een potlood nootje voor nootje op papier gezet, deze analogie ziet men terug in mijn schilderijen. Puntjes, nootjes zijn mijn bouwstenen waaruit mijn werk ontstaat. Hierdoor gaat er een metaforisch luik open in mezelf, wat mijn toegang is tot eindeloze ideeën voor mijn composities. Ik vroeg Marechal eens “wat voor schilder ben ik?” Waarop zij antwoordde: “je bent geen landschapsschilder noch portretschilder…jij haalt je beelden uit jouw dromen dus je bent een dromenschilder”.

Freek De Graaf


Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page