top of page

Expositie: Ontdek de fascinerende kunst van Erik Pluis bij Gallery Rembrandt


Vanaf zaterdag 22 juni

Locatie: Kleine Berg 42, Eindhoven


Vanaf aanstaande zaterdag 22 juni nodigt Gallery Rembrandt je uit om de unieke werken van de Nederlandse kunstenaar Erik Pluis te ontdekken. Pluis, geboren in 1963 in Geulle, begon in 2005 met schilderen na een achtergrond in architectuur en interieurontwerp. Onder leiding van gerenommeerde kunstenaars ontwikkelde hij een figuratief-realistische stijl, waarbij hij experimenteerde met diverse technieken en kleurindrukken.


Pluis' abstracte werken zijn een expressie van zijn begrip van de wereld, sterk beïnvloed door zijn reiservaringen. Zijn kunst haalt inspiratie uit zowel microscopische werelden als kosmische contexten, verankerd in een meditatieve en muzikaal geïnspireerde sfeer. Deze werken fungeren als projecties van innerlijke reflecties, waardoor zowel de kunstenaar als de beschouwer in een stroom van bewustzijn worden meegenomen.


De invloed van muziek is duidelijk zichtbaar in Pluis' werk, waar ritmische spanningsbogen en visuele vormen van indrukken en gevoelens worden gecreëerd. Zijn diverse werken vormen een veelzijdig en kleurrijk geheel, waarbij hoogglans epoxyharswerken sterk de muur domineren. Deze materialen zorgen voor unieke lichtbrekingseffecten, reflecties en een eigen ruimtelijk effect.

Pluis speelt ook met optische illusies, wat zijn werken een enorme diepte geeft of juist de perceptie van oppervlakte en diepte tenietdoet. Zijn passie voor rationaliteit, logica en orde komt naar voren in zijn geometrische abstracties, terwijl biomorfe vormen verwijzen naar natuurlijke structuren.


Kom langs bij Gallery Rembrandt en beleef de boeiende wereld van Erik Pluis. Zijn werken nodigen je uit om de interacties tussen ruimte, kleur en vorm te ontdekken en te ervaren.


Adres: Gallery Rembrandt, Kleine Berg 42, Eindhoven.


We kijken ernaar uit je te verwelkomen in de inspirerende wereld van Erik Pluis!Comments


bottom of page