top of page

Teis Albers

Het werk van Teis Albers (‘82) bestaat uit een mix van diverse elementen uit de kunst en het straatbeeld. Van opgeblazen illustraties en verweerde posters tot graffiti tags en reclameborden. Vanuit het onderbewuste speelt hij met deze diverse elementen en laat de composities ontstaan door deze laag voor laag op te bouwen. Alles komt samen in zijn digitale canvas waar hij de volledige controle heeft over formaat, compositie en kleur... Daarna pas volgt de fysieke bewerking die laag voor laag wordt opgebouwd met diverse materialen.

De werken zijn een mix van illustratie, typografie, fotografie en diverse compilatietechnieken en kunnen worden bestempeld als experimenteel, wild en expressief. Inspiratie zoekt Teis in vintage spullen, street-art, science fiction uit de jaren 60-70, flyers, reclamefolders, reizen, natuur en muziek, heel veel muziek.

Na een aantal jaar in het centrum van de stad 's-Hertogenbosch te hebben gewoond is Teis onlangs naar een wat meer afgelegen dorp verhuisd. Het contrast vormt de basis voor zijn hedendaagse werk. De verweerde muren met lagen van afgescheurde posters naast de natuur en de vergezichten. Drukke winkelcentra met schreeuwende neon…met daarboven een zwerm vogels die samen één worden.

De werken worden in oplage gemaakt op diverse materialen zoals papier, hout en canvas. De basis is digitaal maar de finishing touch is handwerk. Hij houdt er van om in diverse velden actief te zijn binnen de kunst en experimenteert naast kunst met film, animatie en muziek.

De boodschap die hij wil uitdragen naar andere kunstenaars is; "Doe het omdat je het wilt doen, doe het voor die innerlijke drive om te creëren, niet voor het geld en de faam, enkel om je passie te vervullen en anderen te inspireren niet stil te zitten. Het leven is kort, ga wat maken!"

bottom of page