top of page

Jordi Gomez

Fotograaf Jordi Gómez wordt geboren in het slaperige dorpje Caldes de Montbui in 1978. Van jongs af aan was Gómez een rebel tegen routine en had hij de drang om de wereld te verkennen. Op zijn 22e liet hij alles achter om over de wereld te reizen; een reis die zijn leven zou veranderen. In de Himalaya ontmoette hij Australische fotograaf Jeremy Simons, die hem de geheimen van- en liefde voor- fotografie bij bracht en niet veel later en begon Gómez te werken als zijn assistent in Sydney. Vanaf dat momenteel is fotografie niet meer uit het leven van Gómez te denken; het verwordt zijn passie, zijn manier van expressie en leven en zijn manier om zijn unieke kijk op het leven uit te beelden.

Fotografie brengt Gómez de laatste jaren naar alle continenten van de wereld. Doordrenkt met invloeden van woonplaatsen waar hij verbleef; Bangkok, Tokyo, Sydney, London, Barcelona en Ibiza, weet Gómez zowel de schoonheid als het contrast van het aardse leven te vereeuwigen. Toch is het vooral het leven op Ibiza, met haar even raadselachtige als prachtige publiek, het magische licht van ochtendgloren en zonsondergang en haar strijd tussen natuur en hippie cultuur met de wereld van glamour, internationale jetset en larger than life persoonlijkheden, dat een onuitputtelijke bron van inspiratie biedt aan de honger van de lens van de fotograaf. Werkend voor de grote merken van deze wereld is het oeuvre van Gómez te zien in een uitgebreide selectie van vooraanstaande mode, muziek en lifestyle magazines waaronder Vogue, Elle, Glamour, GQ, FHM, The Observer en Sunday Times Magazine.

Hoewel Gómez zonder schijnbare moeite schakelt tussen reportage-, mode-, portret- of natuurfotografie is het vooral de kunstfotografie die al zijn zintuigen prikkelt. Met zijn kenmerkende coctail van glamour, pleasure en sex-appeal maakt hij zijn publiek met zijn reclame- en lifestyle achtige fotografie deelgenoot van de wereld die Jordi Gómez heet. Met energierijke beelden die uit zijn leven lijken gegrepen en waarvan de scheidslijn tussen feit en fictie voor de aanschouwer altijd een raadsel zal blijven weet Gómez inmiddels een wereldwijd publiek te bereiken.

bottom of page