top of page

James Chiew

James Chiew, Singapore, 1969

Op 17-jarige leeftijd emigreerde James met zijn familie naar Nederland.

Zijn passie voor kunst en vormgeving werd voor het eerst opgewekt toen hij in de horeca werkte, en daar menukaarten begon te ontwerpen voor een Chinees restaurant. Gedreven door zijn interesse kocht hij zijn eerste computer en begon geheel op eigen kracht zijn kunst voor ontwerp en vormgeving verder te ontwikkelen.

Alles wat James creëert begon dus vanuit deze passie. Hij ontving geen training in het ontwerp of de kunst. Zijn vaardigheden als professionele art-director en fotograaf heeft hij in zijn eentje ontwikkeld.

Om zijn aandacht voor detail verder vorm te geven, begon James in 2005 met fotografie. Eerst in productfotografie, later gevolgd door culinaire fotografie en nog weer later met modellen fotoshoot’s.

In 2009 begon James met het creëren van kunstwerken, in eerste instantie voor de horeca en vervolgens voor galerieën en tentoonstellingen.

In 2013 werd hij uit 2100 inzendingen gekozen om met 74 andere kunstenaars hun beeld van de vorstin vast te leggen in een schilderij, beeld of andere culturele uiting.

In deze tentoonstelling 'Beeld van Beatrix' in Paleis Het Loo te Apeldoorn hing zijn schilderij in 3D techniek, in groot formaat, tussen gerenommeerde kunstenaars als Marte Röling en Andy Warhol.

Kenmerkend voor de kunstwerken van James Chiew is de combinatie van analoge technieken (canvas, interieur producten en materialen) en digitale technieken (fotografie en design software). Hij is altijd op zoek naar nieuwe materialen om mee te werken. Hij combineert deze materialen en creëert zo nieuwe artwork. Op deze manier ontstaat er steeds meer innovatieve kunst in zijn werk.

James is vooral geïnspireerd door de basis van het leven. Hij ziet geen beperkingen in materialen, maar maakt altijd gebruik van het volledige potentieel. Zijn motto is: "Als je niet tevreden bent met wat je ziet, maak het zelf".

bottom of page