top of page

Harold Aspers

Beeldend kunstenaar Harold Aspers is opgegroeid in het zuiden des lands en studeerde architectuur in Delft. Na een succesvolle carrière van ruim 15 jaar als architect koos hij definitief voor zijn grote passie de kunsten en sindsdien werkt hij fulltime als kunstenaar.

Binnen het bekende thema van het vrouwenportret is deze kunstenaar constant onderweg in een zoektocht naar de natuurlijke schoonheid die verder gaat dan de flinterdunne façade. Aspers verkent voortdurend de grenzen van het medium en met veelal zelfontwikkelde technieken worden de meer dan levensgrote portretten laag voor laag opgebouwd. Zijn werken tonen op afstand een haarscherp beeld maar bij het benaderen geven zij een grote mate van tactiliteit en materiaalbeheersing prijs.

In eerste instantie gaat hij zeer methodisch te werk op basis van een vooropgesteld plan voor de compositie en het beeld maar gedurende het proces vervagen, vermengen en verdwijnen er eerder opgezette vormen en details en zoekt het schilderij als het ware zijn eigen weg. Door het stapelen van translucente lagen wordt het portret emotioneel opgeladen wat ieder werk een uniek karakter geeft. Het gaat er bij deze kunstenaar niet om dat je de werken begrijpt maar dat je ze kan voelen.

Aspers woonde en werkte in steden als Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Maastricht. Zijn schilderijen zijn onderdeel van internationale collecties en worden getoond door diverse galeries en op kunstbeurzen.

bottom of page