top of page

Borowski-glass

BOROWSKI GLASKUNST
Borowski Glaskunst is opgericht door door Stanislaw Borowski, een internationaal erkende kunstenaar voor glas gravures, samen met zijn zonen Pawel en Wiktor Borowski. Borowski staat voor glas kunst met pure fascinatie. Glas als uniek materiaal beleeft het samenspel van licht, vorm en zorgt bij Borowski voor dagelijks inspiratie die tot uiting komt in de bijzondere glas kunst objecten voor thuis, op kantoor of buiten in de tuin. De Borowski glaskunstwerken staan garant voor een hoge kwaliteit en ontstaan door het gebruik van oude, bijna vergeten technieken van traditionele glasbewerking gecombineerd met ouderwets vakmanschap. De Borowski collectie bestaat uit drie lijnen;

BOROWSKI STUDIO LINE
De Studio Line van Borowski is ontworpen om in onze dagelijkse routine te gebruiken. De Studio Line omvat kleurrijke, leuke en functionele accessoires voor uw huis of kantoor met de artistieke kenmerken van de Borowski broers als handelsmerk. Schalen, vazen, kandelaars, presse-papiers, lampen… Kunstwerken die de levendige en artistieke creatie met de naam Studio Line weergeven. Elk object in deze collectie is uniek en met liefde en zorg gemaakt zoals de Borowski kunstenaars aan elk van hun creaties wijden.

BOROWSKI OUTDOOR LINE
De Outdoor Line collectie zijn fantasierijke kunstwerken gemaakt van glas en metaal voor buiten. Kleurrijke en weerbestendige lampen, windvangers en sculpturen die doen denken aan mythische creaties in sprookjes, geven uw tuin een speciale charme.

BOROWSKI ART LINE
De Artist Line bevat rijke kunstwerken gemaakt door zowel Stanislaw, Pawel als Wiktor Borowski. Ieder object is persoonlijk, uniek en gesigneerd door de kunstenaar. In verschillende productie stappen is ieder object met de grootst mogelijke zorg en met de hand gemaakt. In handgeblazen en traditioneel handgemaakte glasobjecten kunnen kleine verschillen in kleur en vorm voorkomen. Dit is onoverkomelijk maar juist charmant. Luchtbelletjes in het glas zijn een teken dat het handgemaakt is.U vindt menig masterpiece in galeries, musea en in privé collecties.

bottom of page